ripe garlic fruits with green parsley leaves isolated on white background

Nativ din Asia centrală, usturoiul, are o istorie de 5000 de ani care atesta aportul adus de catre acesta asupra sanatatii organismului. Strămosii nostri i-au cunoscut calitătile transmitand din generatie in generatie beneficiile acestuia. Studiile care au avut ca subiect usturoiul atesta ceea ce generatiile apuse sustineau.
Cu un continut bogat de vitamine precum: A, B, C, E si PP si minerale dintre care amintim: calciu, magneziu, iod, fosfor, seleniu, sulf, potasiu, siliciu, cupru, arsenic usturoiul fiind un mic tablou Mendeleevian venit în ajutorul organismului nostru. Favonoidele, alicina ( responsabila pentru mirosul emanat), acidul folic, antioxidantii, fitoncidele (care au proprietati chimioterapeutice), hidratii de carbon, glucidele, lipidele, protidele si multe altele sunt substanțe ce se regăsesc în usturoi si care vin in ajutorul organismului nostru. Afectiunile pe care usturoiul le previne si trateaza sunt multiple. Stimuland imunitatea, usturoiul, iti sta alaturi in tratarea racelilor si gripei. De asemenea, proprietatile sale antivirale, antibacteriene si antifungice ajuta la combaterea viermilor intestinali, fiind un remediu sigur si rapid, fara efecte secundare. Efectele antioxidante pe care usturoiul le contine si exercita asupra organismului au puterea de a preveni bolile cardiovasculare. Durerile de dinti pot fi ameliorate cu ajutorul usturoiului.

Se recomanda frecarea zonei afectate cu un catel de usturoi zdrobit in prealabil. Efectele sunt garantate. Desi procesul este unul de durata, tratarea negilor cu ajutorul usturoiului este un remediu natural care folosit in mod perseverent da rezultate. Actionand ca un antiseptic pulmonar, usturoiul, trateaza afectiuni precum bronsita si astmul. Are un efect benefic impotriva căderii părului. Rănile purulente pot fi tratate cu ajutorul usturoiului. Se recomanda aplicarea de cataplasme pe zonele afectate. Nu folositi usturoiul direct pe zona afectată, zdrobirea si punerea lui pe comprese sterile este un mod corect in folosirea acestuia. Durerile acuzate la nivelul urechilor pot fi combătute cu ajutorul usturoiului. Catelul de usturoi care urmeaza a fi introdus in ureche se inteapa in prealabil cu unnac sau varful cititului. Atentie in alegerea dimensiunilor catelului, nu este necesara introducerea cat mai adâncă a acestuia.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY