Atunci cand oamenii se indreapta catre alimentele organice sau bio, au tendinta de a exagera anumite avantaje pe care aceste produse le au, in general.  Pe primul loc este pusa desigur, sanatatea. Insa modul in care incorporam aceste alimente in dieta noastra, a familiei noastre, este strans legat si de alti factori. Sa ii amintim in randurile urmatoare ale acestui material. Intra aici pentru a gasi produse alimentare bio in Galati.

wwqa– Produsele organice cumparate din magazin nu ne imbunatatesc in mod instantaneu sanatatea nici nu ne ajuta sa slabim, daca nu avem un stil de viata sanatos, echilibrat, din care sa evitam excesele de zahar, sare, grasimi sau alcool. Nutrientii din mancare nu sunt singurele repere in aceasta ecuatie completa. Branza, de aproape orice tip, carnea, sunt doar cateva dintre produsele care au un continut de grasime si colesterol.

– Termenul bio poate sa insemne lucruri diferite, de la aliment la aliment; in general acest principiu se refera la neutilizarea pesticidelor sintetice sau a produselor de fertilizare, in aceasta etapa de acrestere. Insa pentru lactate, carne rosie, pui sau porc, folosirea hormonilor de crestere, a antibioticelor poate fi adevarata problema. Asadar, si felul in care au fost crescute animalele conteaza.

– Ignorarea celorlalte aspecte legate de sanatate, cand vorbim de produse alimentare bio poate fi o alta greseala. De exemplu, poate ca un produs de acest tip a fost crescut organic, dar a calatorit jumatate din glob (sau un intreg continent) – in consecinta, atat calitatea cat si gustul sau vor avea de suferit. De asemenea, nu toate tipurile de carne organica sunt hranite in mod natural, doar cu iarba sau cereale, de exemplu.

– In al patrulea rand, e gresit sa crezi ca mancarea organica are mai putine calorii decat corespondentul ei standard.  Putem lua exemplul unor prajiturele care sa fie promovate tocmai pentru ca sunt organice si contin un numar mai mic de calorii; lucru acesta poate sa conduca insa la un consum mai mare de astfel de alimente, tocmai datorita acestei influentari de achizitie. Pana la urma mancarurile grase raman grase, iar caloriile nu se pierd asa usor.

 

In concluzie, putem spune ca nu stim cu exactitate ce rau ne pot face pesticidele noua, ca oameni, pe termen lung. Insa motivele pentru a cumpara produse alimentare bio depasesc aceste criterii de nutritie si sanatate si includ si aspecte precum protejarea mediului inconjurator, bunastarea animalelor si reducerea nivelului de poluare (a apelor, solului si aerului). Toate acestea ne motiveaza sa mancam sanatos, sa circulam ecologic si sa facem cat de multa miscare fizica. Un echilibru pe care noi ni-l dezvoltam noua insine, familiilor noastre, se va rasfrange cu siguranta si asupra comunitatii si societatii in care traim. Pentru un plus de ajutor, descopera gama de produse alimentare bio ce se potriveste nevoilor tale, in magazinele din Galati.

 

Selgros Galati

Produse alimentare si nealimentare

Bd. Galati nr. 1 C Galati, 800 654 , RO

Tel: 0236 305 000

Fax 0236 305 199

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY