De ceva vreme, de la lansarea sa, Nikon D3200 continua sa fie una dintre cele mai recomandate aparate DSLR incepatorilor si nu numai. Acest aparat pe langa faptul ca se gaseste la un pret foarte bun, mai face si poze excelente, iar gama de obiective este destul de larga.

Nikon D3200 este un DSLR entry level cu un senzor CMOS APS-C de 24MP! Are 11 puncte de focus, poate fotografia in rafale cu pana la 4 fps si are un ISO intre 100 si 6400, 12800 extins. Filmeaza Full HD la 30p in format MP4 si MOV.

Montura este Nikon F, in cazul in care doresti sa cumperi cateva obiective, calitatea pozelor schimbandu-se drastic de la obiectivul de kit, la cele profesionale. Doar sa fiti atenti ca body-ul nu are motor de focalizare incorporat, asa ca va trebui sa fiti atenti ce obiectiv cumparati.

Aparatul are un blitz intregrat, cu o raza efectva de 12-13 m la iso 100. Se paote adauga si un blitz extern.

Memoria interna lipseste, dar suporta carduri SD, SDHC, SDXC compatibile UHS-I. Acumulatorul este un EN-EL 14, care se descurca destuld e bine ca numar de cadre, dar vei mai avea nevoie de unul, cel putin. Nu prea poti merge nicaieri in natura, sau la vreun eveniment fara cel putin doua baterii. Acolo faci sute de poze, nici nu iti dai seama pana nu vezi cardul plin si bateria goala.

Vizorul are acoperire de aproximativ 95%, marire 0.8x. Are si un ecran LCD de 3 inci, cu 921.000, cu acoperire de 100% si un unghi de vizualizare de 160 de grade.

Aparatul are o greutate de 455 de grame, iar cu acumulator si card de memorie, 505 grame. Dupa parerea mea este un pic cam greu, mai ales in comparatie cu mirrorles-urile. Acelea sunt mai usoare si au performante comparabile.

In concluzie pot spune ca este o camera superba, care trebuie neaparat testata.

Un DSLR entry level foarte bun

SHARE
Next articleCivilization Beyond Earth

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY