Lansat in septembrie 2010, Sid Meier`s Civilization V continua sa fie unul dintre cele mai bune jocuri de strategie. Este un TBS,a dica un turn base strategy, unde fiecarui jucator ii vine tura prin rotatie.

Este un joc superb de strategie, pare a fi cu totul o alta serie fata de jocurile mai vechi din aceasta serie datorita graficii imbunatatite si a gameplay-ului extrem de incitant, care te tine mereu in priza.

Pentru un jucator mai putin obisnuit cu aceste strategii, poate parea un pic cam simplu si plictisitor, insa pentru un jucator care stie ce face, isi va da seama din primele minute ca fiecare decizie conteaza. O alegere gresita sau mutarea unor trupe, poate fi fatala in decursul a catorva minute. O constructie gresita sau alegerea unei cercetari neinspirate, te poate lasa cu zeci de ani in urma dusmanilor.

Jocul are la baza o idee simpla, trebuie sa castigi! Sunt mai multe cai spre victorie, pritnre prefereatele mele sunt cucerirea intregii harti sau dezvoltarea stiintifica. Se poate castiga si cultural, diplomatic sau prin simpla supravietuire in timp, jocul sfarsindu-se in anul in anul 2050, fiind aproximativ 500 de ture, sau runde cum va place sa le nimiti, pentru fiecare jucator.

Jocul nu are cerinte prea mari, pentru anul 2015. Cerintele minime fiind un Intel Core 2 Duo la 1.8 GHz sau un Athlon X2 la 2.0 GHz, numai 2 GB de ram si o placa video modesta de 256MB. Spatiul pe disk e si el redus, doar 8GB sunt necesari pentru a rula jocul. Cerintele recomandate nu difera prea mult, fiind necesar un quad core la 1.8 GHz, 4 GB ram si o placa video de 512 MB. Spatiul pe disk fiind tot 8 GB.

Un joc frumos, care creeaza dependenta si ne poate modifica orele de somn, chair daca spunem dupa fiecare miscare „inca o tura si gata”.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY