Sid Meier`s Civilization Beyond Earth, sau 6 cum ii spune lumea este un TBS (Turn Based Strategy) creat de Firaxis Games si publicat de 2K Games in octombrie 2014. Acest Civilization este asemanator din punctul de vedere al gameplay-ului cu Civilization V, jocul precedent, dar in acelasi timp difera foarte mult de el. Actiunea nu mai are loc pe pamant, nu mai sunt evenimente istorice, ci este pe diverse planete. Jucatorul isi alege sponsorul pentru expeditie, isi alege pana si nava pe care o foloseste sa ajunga pe planeta pe care va juca si pe cine si ce vor duce pe acea planeta. Astfel li se permite jucatorilor sa creeze o civilizatie conform dorintelor lor.

Deciziile de la inceput sunt foarte importante si spre deosebire de celelalte jocuri din serie, care avea cercetari lineare, de exemplu nu te lasa sa faci arme pana nu descopereai metalele, aici cercetarile sunt in forma de plasa. O cercetare duce la altele, fortand jucatorul sa aleaga doar una la un moment dat.

Pe planet ape care ajungi vei da de creaturi extratereste, care la inceput sunt cat de cat cuminti. Exista sapte specii diferite de fiinte extraterestre salbatice: wolf beetle, raptor bug, siege worm, drones, manticore, sea dragon si kraken. Jocul are foarte multe elemente noi, sau ascunse, care pot fi descoperite doar jucand-ul. Trebuie sa va atentionez, creeaza dependenta!

Cerintele de sistem sunt destul de modeste, tinand cont ca este un joc mare si destul de complex. Cerintele minime stau cam asa: un Core 2 Duo la 1.8 sau un Athlon X2 la 2.0 GHz, 2 gb de ram si o placa video de cel putin 256 de mb. Cele recomandate cer un quad core la 1.8 GHz cu 4 gb de ram si o placa video cel putin Nvidia GT din seria 400, cu 8 gb spatiu pe disc.

SHARE
Previous articleNikon d3200
Next articleCounter Strike 1.6

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY